Tasarım, bir şeyi zihinde biçimlendirme, kurma; tasarımlanan biçim; tasavvur. Tasarım kelimesi dizayn’ın eş anlamlısıdır. Bir sanat eserinin, yapının veya teknik ürünün ilk taslağı, tasar çizim, dizayn: Tasarım, Bir araştırma sürecinin çeşitli dönemlerinde izlenecek yol ve işlemleri tasarlayan çerçeve, tasar çizim, dizayn veya Daha önce algılanmış olan bir nesne veya olayın bilinçte sonradan ortaya çıkan kopyası olarak tanımlanır. Bilgisayar destekli tasarım araştırma bürolarında, yeni bir ürünün tasarımı için kullanılabilen bilişim tekniklerinin tümü.
Bilgisayar destekli tasarımda bilgisayarın mühendise, teknisyene, genelde tasarımcıya sağladığı destek, araştırma bürosunun can sıkıcı görevlerini hafifletmeyi ve tasarımcının yaratıcılığını kolaylaştırmayı amaçlar: gerçekte çoğu kez yeni bir ürünün tasarımı, genelde var olan ürünleri taklit etmek, bunlar üzerinde küçük ölçüde birkaç değişiklik yapmak ve son olarak hemen hemen ikinci planda yer alacak şekilde, araştırılan ürün için yeni bileşenler yaratmak olarak düşünülebilir. Bu durumda bilişimin rolü, doğal olarak, en çok yinelenen ve en genel evreler düzeyindedir; dolayısıyla bilgisayar destekli tasarım her şeyden önce, üretilecek nesneyi gösteren planların tanımlanmasına yardımcı olur. Bu durumda oparatör alfasayısal klavyesi olan bir grafik önünde çalışır ve bu ekran genellikle üzerinde herhangi bir noktanın belirlenmesinin sağlayan doğrudan bir grafik giriş olanağıyla (örneğin ışık kalemi ya da grafik tablet) donatılmıştır; tasarımcı, belli bir anda yapılması mümkün olan işlemler listesinden oluşmuş bir menüden kumandalar seçerek, yapmak istediğini tanımlar: Örneğin yeni bir şekil , iki noktadan geçen bir doğru yaratır, üç doğruya teğet teğet bir daire çizer , gösterilen nesneyi ölçülendirir.
Bu şekilde tasarlanan nesneler ya düzlemsel izdüşümleriyle ya da üç boyutlu hacimleri daha iyi kavramak için perspektif görünümleriyle gösterilir. Bu son durumda tasarımcı, incelenen hacmin düzlemsel bir kesinti çizmeye, perspektif görünümdeki gizli çizgileri yok etmeye, değişik bakış açılarından inceleyebilmek amacıyla hacmi döndürmeye olanak veren bilişim fonksiyonlarını kullanabilir.