Renkli e-mürekkep teknolojisi şu an için bazı firmaların gündeminde yer alıyor, hatta bazı örnekler de sergilenmiş durumda ancak Amazon’un Kindle gibi cihazlarını kullanan büyük bir kullanıcı kitlesi monokrom deneyimden memnun olduklarını İfade ediyor. Ancak elbette teknoloji geliştirilmeye devam edecek. HP Labs zaman zaman renkli E-Ink teknolojisi üzerinde ciddi çalışmalar yürütüyor ve çalışmaların sonucu gelişmiş özellikler vaat ediyor. Geleneksel metotta renk elementleri yan yana kullanılıyor, her bir pikselde bölümlerin ayrılarak farklı renkler oluşturabilmesi sağlanıyor, fakat bu durumlarda genellikle % 100 verim elde etmek pek mümkün olmuyor.
HP ise bunun yerine substraktif renklendiriciler kullanıyor, böylece her renk her piksel konumunda bulunabilecek şekilde bir tasarıma geçiş yapılmış oluyor. Firma renkli ve doğal katmanlar arasındaki doğal hız sorununu aşabilmek İçin ise elektriksel olarak adreslenebilen e-mürekkep bileşenlerinin bulunduğu elektro kinetik ekranlar (EKD) geliştirmeyi başardı. Bu ekran aktif matris arka plan ile entegre olarak çalışacak.
HP elektronik mürekkep teknolojisindeki geliştirmelerinin yanı sıra HP – DEPBT adlı bir roman hazırlamış. Bu kitap geliştirilmiş E-ink teknolojisinin nimetlerini en İyi şekilde kullanabiliyor, ayrıca cihazların zaten uzun süreler şarj etmeden kullanılabilmesini sağlayan uzun pil ömürlerine katkıda bulunmayı başarıyor. Bu e-kitap okuyucuların ekranlarının daha başarılı kontrast değerleriyle gelmesini sağlayacak ve herhangi bir piksel renge sahip olmadığında gerçek transparan görüntü ilk kez elde edilmiş olacaktır.
HP E-ink teknolojisini ana renkleri kullanarak geliştiriyor. Renkli ekranlara sahip e-kitap okuyucularla bir süre daha tanışamayacağız gibi görünüyor, araştırmacılar renkli ekranlı e-kitap okuyucularda görsel kalitenin önemli aşamalar kaydettiğini ve ilerleyen dönemlerde tam renkli reflektif görüntü teknolojilerine geçiş yapılabileceğini ifade ediyor.