Teknolojik ürünler son yüzyılda hayatımızda oldukça fazla yer kaplamakta ve giderek daha çok yer edinmektedir. Teknoloji, bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri, bunların kullanım biçimlerini kapsayan uygulama bilgisi, uygulayım bilimidir. Teknoloji, İnsanın maddi çevresini denetlemek ve değiştirmek amacıyla geliştirdiği araç gereçlerle bunlara ilişkin bilgilerin tümü olarak ta tanımlanmaktadır. Teknolojik ürünler her geçen gün çok daha fazla ihtiyaca cevap verirken bizden alıp götürdüğü bir çok şeyde bulunmaktadır.
Teknolojik Ürünlere Örnekler:
Bilgisayar, Masaüstü, Monitör, Yazıcı, Tarayıcı, Cep Telefonu / Telefon / Faks, Hesap Makineleri, Bilimsel Hesap Makinesi, Cep Hesap Makinesi, Masaüstü Hesap Makinesi, Şeritli Hesap Makinesi, Projeksiyon, Tepegöz, Kağıt İmha Makinesi, Sarf Malzemesi, Kartuş, Toner, Şerit ve çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buz dolabı, radyo, televizyon ve daha pek çok cihaz.
Teknolojik Ürünlerin Faydaları
Teknolojinin ürettiği ürünler hayatımızı inanılmaz kolaylaştırmaktadır. Bunu eski ile kıyaslayacak olursak bir tarlada bir çok insan çalışırken artık teknolojinin ürettiği bir makine sayesinde tek bir kişinin çalışması yetmektedir. İletişim alanı, taşımacılık, eğlence gibi daha pek çok örnek verebileceğimiz alanda her yanımızda teknolojik cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazlar sayesinde sadece birkaç saniye içerisinde istediğimiz kişi ile konuşabilir, eskiden günlerce gidilebilen yerlere sadece birkaç saat içerisinde gidebilir, ses ve görüntüleri kaydedip saklayabilirsiniz. Bu örnekler çoğaltılabilir.
Teknolojik Ürünlerin Zararları
Teknolojinin verdiği zararlar giderek katlanarak artmaktadır. Teknolojinin faydaları kısmında yazdığımız bu rahatlıklar insanı tembelliğe doğru hızla itmektedir. Bu cihazların üretimi sırasında ve bu cihazları çalıştırabilmek için gerekli enerjiyi üretebilmek için içinde yaşadığımız dünyaya büyük zararlar vermektedir.
Hesap makinesi ile işlem yapmak sadece birkaç saniye sürerken beyini fazla zorlamadığımız için bilgiyi öğrenmede yavaşlık başlar. Bilgiye kolay ulaştığımız için az okuma nedeni ile hafız zayıflar ve kendini geliştirmede yetersiz kalır buda hafıza kayıplarına yol açar. Her şeyin makine ile yapılması insanın kas sisteminin yeterince çalışmamasından dolayı obezite, kan dolaşımı bozuklukları, kas ve kemik gelişiminin yetersizliğinden dolayı yaşlılıkta kas ve eklem hastalıklarının daha yoğum biçimde ortaya çıkmasına neden olur. Asosyallik ve bununla beraberinde çeşitli psikolojik rahatsızlıklar.