3 boyutlu teknolojide camın geliştirilmesi, diğer birçok büyük firmada olduğu gibi HP’de de 3D teknolojileri hakkında ciddi anlamda kafa yoruluyor; önemli tespitler ve yeni tasarım anlayışları ortaya konuyor. Projelerde kullanıcıların el hareketlerinin sistem veritabanına hızlı şekilde kabul edilmesi ve adapte olabilmesi üzerinde çalışmalar sürüyor. Bir diğer amaç da kameraları kullanarak çevreyi 3 boyutlu olarak haritalandırmak. Araştırmacılar tarafından Microsoft Kinect tarzındaki araçlarda ve geleceğin akıllı telefonlarında 3D teknolojisinin yeniden yapılandırılarak daha kullanıcı dostu bir hale büründürülmesi hedefleniyor.
Araştırmacılar bir Kinect sensörünü dizüstü bilgisayara bağlayarak görüntü yakalama cihazı oluşturdular, bu sistem ile dış sahnenin görüntüsü yakalandı ve görüntüler elde edilen verilerin işlenmesi için sunucuya yüklendi. Görüntüler yeniden yapılandırılarak ekrana geri yansıtıldı ve ortamın detaylı şekilde hastalandırılmış verileri elde edildi. Verilerin analizi sonucu hangi alanlarda haritalandırmanın daha detaylı şekilde yapılması gerektiği tespit edildi. Bu çalışmalar üç boyutlu analiz işlemlerinin aşama kaydedebilmeleri için oldukça faydalı oluyor.
Üç boyutlu yazdırma teknolojileri hakkında da HP’nin çalışmaları devam ediyor. Üç boyutlu yazdırma teknolojilerinin en büyük sorununun kullanılan materyallerin sürdürebildiğinin sağlanamaması olduğu belirtiliyor, HP’nin laboratuvarlarında sürdürülen RAGNAROK (Research an Advancing Glass & Non – Organic Applications to Recreate Objects & Klnetics) projesine bakılırsa firma 3D baskı alma İşlemlerinde camın kullanımının standartlaşması İçin çaba gösteriyor. Camın geri dönüşümünün kolay olması ve alternatiflerine oranla çevreye daha az zarar vermesi bu tercihin mantıklı olduğunun göstergesi. Cam baskı almak İçin çok maliyetli olmasa da baskı sonucunda ortaya çıkan objelerin çok kıymetli göründüğünü söylemek mümkün. Bu örneklerin elde tutuş hissi de etkileyici olmayı başarıyor. Üç boyutlu baskı teknolojilerinde camın kullanılabilecek olması kullanıcıların bu teknolojiler hakkında hayal kırıklığına uğramasının önüne geçecek gibi görünüyor.