WordPress, kaliteli bir site hazırlamak için gereken süreyi dakikalara indiriyor. WordPress nedir, WordPress ile neler yapabilirsiniz kısaca değineceğiz. siteismi.blogspot.com veya siteismi.Wordpress.com gibi bir alt alan yerine kendi alan adınız üzerinde bir web günlüğü kurmak istiyorsanız, birbirinden güzel temaları, her biri farklı faydalara sahip eklentileri ve sunduğu geniş dokümantasyonla WordPress sizi bekliyor. Birden çok kullanıcıyla tek bir blog yazabileceğiniz gibi aynı alan adı üstünde arkadaşlarınıza farklı blog sayfaları da açabilirsiniz.
WYSIWYG arabirimi sayesinde eklediğiniz resimlerin ve videoların yazılarla birlikte nasıl durduğuna bakabilir; kategorileri, yorum onaylarını, kullanacağınız karakter kodlamasını ve diğer bütün ayarları basit ve kullanışlı sekmeler aracılığıyla yapabilirsiniz. WordPress’in en güzel yanı temaları. Dünyanın birçok ülkesindeki profesyonel veya amatör web tasarımcılar tarafından tasarlanan temalar tamamıyla sizin kontrolünüze bırakılmış durumda. Hali hazırdaki temalardan beğendiğiniz bir tanesi blog’unuzun konseptine uygun değilse çok az bir CSS ve PHP bilgisiyle onu istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Birçok farklı temayı inceleyip, içerdikleri PHP kodlarını kendinizinkine ekleyerek temaların gelişmesini sağlayabilirsiniz. Burada önemli bir noktaya değinmemiz gerekiyor.
WordPress temaları tasarımcılar tarafından herhangi bir ticari amaç gözetilmeksizin yapıldığı için temayı ne kadar değiştirirseniz değiştirin, saygı kuralları çerçevesinde temanın orijinal tasarımcısından bahsetmeyi (tam adı, web sitesi veya blog’u) es geçmemelisiniz. WordPress’in güçlü yanıysa eklentileri. Temel özelliklerinin eksik kaldığı durumlarda devreye bu eklentiler giriyor. Blog’larında farklı temaları da göstermek isteyenler için tema değiştirici, blog’larına bırakılan spam mesajlardan bıkanlar için kelime doğrulama ve yedekleme, yönetim gibi kritik işleri yapan eklentiler WordPress’ten elde edeceğiniz performansı arttırıyor. PHP diliyle hazırlanan eklentilerde herhangi bir sorun gördüğünüz zaman yeterli bir PHP bilgisiyle eklentiyi tekrar programlayabilirsiniz. Kullandığınız bir eklenti WordPress’e zarar verdiyse, FTP sunucunuzun üstünden eklentiyi sildiğiniz ve ismini değiştirdiğiniz anda eklenti otomatik olarak durdurulacağı için blog’unuz eskisi gibi çalışmaya devam edecektir.