Meta Etiketleri nereye yazılır? Meta Etiketleri açıklamları. Meta Tags kelimesi dilimize Meta Etiketleri olarak çevrilir. Bu makelede Abstract, Author, Copyright, Description, Expires, Keywords, Language, Link Relationship, Revisit-After, Refresh, Redirect, Robots Tag, Googlebot gibi Meta etiketlerinin nasıl kullanılması gerektiğini ve ne işe yaradığı hakkında bilgi vereceğiz. Sitenizin başlık uzunluğu 64 karakterden az olmalıdır. Daha sonra sitenizi için açıklamalar, Özet, Yazar, Telif Hakkı, Anahtar Kelimeler, Dil, Bağlantı İlişkisi, Yenile, Yönlendir, Robot Etiketi gibi özel Meta Tags kodları ile bu işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi etiketlerin detaylarına inelim.
Meta Etiketleri Nereye Eklenir
Meta Etiketleri sayfanın üst bölümünde yer alan <head></head> tagları arasına yazılır. Head tagı arasında sitenin başılığı, hazırlayacağınız sayfanın hakkında bilgilerin bulunduğu, link özellikleri, siteyi tarayıcıya ve arama motorlarına tanıtmak amacıyla kullanılan Meta etiketlerinin bulunduğu bölümdür.
Abstract
Kelime manası özet olan bu meta tags tüm site hakkında bilgi verir. Arama motorları için sayfa içeriğini tanıtan tek cümleden oluşur.
<META name="Abstract" content="Sitenizin özeti">
Author
Siteyi yapan yapımcı yada kurumun iletişim bilgilerini içeren meta etikettir.
<META name="Author" content="İletişim Bilgileri Buraya Yazılır">
Copyright
Web Sitenin telif hakları konusunda bilgi veren bir meta etikettir.
< META name="copyright" content= "Telif hakkı cümlesi">
META Description Tag
Sayfanın tanımıdır. Açıklama bir çok arama motorlarının temel aldığı, Web siteniz hakkında açıklama bilgi veren temel meta etiketlerden biridir. 160 karakteri geçmemesi gerekmektedir.
<meta name=“description” content=“Sitenizin içeriği hakkında açıklama”>
META Expires
Web sitenizin içeriğinin hangi tarihte yukarıya çıkmasını istiyorsanız arama motorlarına bunu ileten meta etiketidir. Girdiğiniz tarihe yaklaştıkça arama motorları sayfanızı daha üst sıralara çıkartır.
<META name="Expires" content="14 feb 2016">
META Keywords Tag
SEO için arama motorlarının temel aldığı, web sitenizin içeriği hakkında bilgi veren kelimelerden oluşur. Kelimeler arasında mutlaka virgül olması gerekiyor. Buraya kelime girerken dikkatli olmalısınız. Çok fazla kelime eklemeniz halinde siteniz spam olarak algılanabilir. Bu sitenizin arama motorlarındaki sıralamasının düşmesine neden olur.
<META name="keywords" content="Teknoloji, Teknoloji Haberleri, Teknolojik Gelişmeler">
META Language Tag (Dil Etiketi)
Sitenizin varsayılan dilini belirten meta etiketidir.
<META http-equiv="content-language" content="tr">
META Link Relationship Tag
Arama sonuçlarında, arama isabet sayfasına ek olarak, belgelerin toplanması başında başvurmak için yararlı olur. Başlık öz niteliği ile birlikte rel = “start” ile bağlantı elemanı kullanarak arama motorları yardımcı olabilir.
<link rel="start" href="/İnceleme/" title=" Gönderim İncelemeleri – Editör Yorumu">
Revisit-After Tag
Arama motorlarına, web sitenin içeriğinin ne kadar bir zamanda ve kaç günde bir güncellendiğini ileten meta etiket.
<META name="revisit-after" content="1 days">
Refresh
Belli aralıklarla sayfanın yenilenmesini sağlayan etikettir. Örnekte 60 yazılmış. Sayfanın 60 saniye yani 1dk sonra yenileneceğini bildirir.
<META http-equiv="refresh" content="60">
Redirect
Sayfanın, belli bir zaman sonra başka bir sayfaya yönlenmesini sağlar. Aşağıdaki Örnekte, sayfa 10 saniye sonra başka bir sayfaya yönlenir.
<Meta http-equiv="refresh" content="10;url=https://www.dijitalteknoloji.net">
META Robots Tag
Arama motoru robotlarının, site içerisindeki hangi linkleri takip edip hangilerini etmeyeceklerini gösteren meta etikettir. Bu etiketler genelde kategori sayfalarında bazı yazıların özetleri bulunmaktadır, o özet sayfasının indekslenmemesi ama o konu sayfasının Duplicate content yani çifte içerik olmaması için dikkatli kullanılmalıdır.
<Meta name="robots" content="none"> <Meta name="robots" content="index, follow"> <Meta name="robots" content="noindex, follow"> <Meta name="robots" content="index, nofollow"> <Meta name="robots" content="noindex, nofollow">
gibi çeşitli kullanımları bulunuyor.
Googlebot için META Robots Tag
<meta name="Googlebot" content="noindex, nofollow, noarchive">
Meta Classification
Classification kelime anlamı sınıflandırmadır. Sayfanın kategorisi hakkında bilgi verir. En fazla 2 kelime içermelidir.
<Meta name="Classification" content="Teknoloji Haberleri">
Meta Distribution
Sayfa içeriğinin bölgesel olup olmadığını gösterir. Mesela içeriğiniz sadece bir şehri ilgilendiren içeriklerden oluşuyorsa bütün dünya yerine sadece şehri hedefleyebilirsiniz.
<Meta name="Distribution" content="Global / Local">
Meta rating
Sayfa içeriğinizin hitap ettiği kesimi belirtir. Eğer herkese yönelikse “All” yapılmalıdır.
<Meta name="rating" content="General">