Kobiler ve Küçük İşletmeler için Sosyal Medyanın Önemi

Kobiler ve Küçük İşletmeler için Sosyal Medyanın Önemi

Kobiler ve küçük işletmeler dahil artık ticaretle uğraşan herkes sosyal medyanın gücünün farkında, artık herkes bir hesap yada sayfa açabiliyor. Ancak iş profesyonelliğe geldiğinde maddi bir külfet oluşuyor. İşte bu maddi durum küçük yatırımcıyı düşündürüyor. Sosyal medya ile yeni markalar ortaya çıkartabilir hatta var olan markanızı büyütebilirsiniz. Sosyal medyanın ruhuna anlayıp bu yönde paylaşımlarda ve etkileşimlerde bulunan işletmeler kar oranlarını artırarak olumlu yönde sonuçlar elde etmektedir. Sosyal medya öyle bir platformdur ki yapılacak bir ufak hata bu sefer size çok farklı bir imaj yaratır. Bu nedenle sosyal medya uzmanlığı doğmuş hem markanızın görünürlüğünü artırmak hem de doğru hamleler yapmak nasıl olur?

Sosyal Medya Müşterinin Satın Alma Kararını Etkiliyor

İnternetten satış yapmak giderek artıyor. Hatta tüketiciler dışarıdaki mağazadan satın alacakları ürünleri bile önce internetten araştırıyor. Büyük fiyat farkı varsa interneti tercih ediyor. Özellikle alınan şey bir hizmetse doğrudan iletişime geçmek tüketiciler için çok önemlidir. Bu nedenle kurumunuzun sosyal medya hesaplarını oluşturun ve bu işe ciddi önem verin.

Sosyal Medya Sadece Facebook’tan Oluşmuyor

Ülkemizde hatta dünyanın pek çok ülkesinde Facebook en popüler sosyal medya sitesidir. Fakat bazı kullanıcılar Facbook kullanmıyor. Bazı kullanıcılarda diğer platformları daha aktif kullanıyor. Bu nedenle diğer sosyal medya platformlarında da hesaplar açmalı ve o platformun ruhuna uygun hareket etmeniz gerekiyor.

Takipçi Sayısı Tek Başına Bir Anlam İfade Etmez

Sosyal medyada takipçisi sayının çok olması tek başına başarı kriteri değildir. Önemli olan yorum sayısı, paylaşım, görüntüleme, oynatma gibi doğrudan kullanıcılar tarafından etkileşim oranıdır. Bu nedenle etkileşim yaratmayan çok takipçi sayısı yerine etkileşim oranı yüksek takipçilere sahip olmayı hedeflemeniz gerekiyor. Sonuç itibariyle kendinizde birer müşteri adayısınız. Müşterilerin satın alma kararlarının altında duygular yer alır. İletişim diliniz mesafeli değil, cana yakın dostça olmalıdır. Olumlu veya olumsuz her geri bildirim dikkate alınmalıdır. Değerlendirmeli ve her birini ayrı ayrı yanıtlamak gerekiyor. Sosyal medya kullanıcıları sordukları sorulara en geç 1 saat içinde cevap verilmesini bekliyor.

Tek Taraflı İletişim

Bazı büyük şirketlerin yaptığı reklamlar vardır. Ben yaptım sen dinle şeklindedir. Sosyal medyanın ruhuyla falan işleri yoktur, zaten bir marka oldukları için sosyal medyayı sadece duyuru mekanı olarak kullanırlar. Ancak sosyal medyanın temel amacı etkileşimdir. Burada bulunan kişiler sosyal medyayı sosyalleşmek ve etkileşim kurmak için kullanır. Bu ortamlarda bilgi çok hızlı yayılır, anında milyonlarca kişiye ulaşır. Sosyal medyada dürüst ve samimi olmak size avantaj sağlayacaktır. Ürün veya hizmetimizle ilgili mümkün olduğunca şeffaf, kesinlikle doğru bilgi paylaşmalıyız. Sürekli kıvıran yada gündeme göre konuşan birini kim sever ki?

İnternetin ve Sosyal Medyanın Temeli Paylaşmaktır

İnternetin anlamı bilgi iletişim ağıdır. Paylaşım bu işin temelini oluşturur. İşletmelerin amacı paylaşım yaparak satışlarını artırmaktır. Bu alanda yeniyseniz rakiplerinizi inceleyin ve onlardan nasıl farklı olabilirsiniz. Özgün olmanın gücünde yararlanın. Markanızı tanıtmak istiyorsanız nasıl bir algı bırakmanız gerektiğini düşünün. Markanız ya da sektörünüz hakkında neler konuşulmuş, piyasanın nabzını tutun.