Facebook Sayfa Yöneticilerinin En Çok Yaptığı Hatalar

Facebook Sayfa Yöneticilerinin En Çok Yaptığı Hatalar

Facebook sayfa yöneticileri tarafından sık yapılan hatalar nelerdir? Özellikle kurumsal firmaların Facebook sayfasını bir pazarlama aracı olarak kullanmaktadır. Facebook’ta sayfa açmak ücretsiz ve kolayca açabilirsiniz. Ancak iyi yönetilmeyen bir sayfa markanıza zararda verebilir. Bu nedenle paylaşımlarınızı yaparken ve sayfanızı yönetirken dikkat etmeniz gereken pek çok husus bulunmaktadır. Sosyal medya markaların doğrudan müşterileriyle etkileşim kurmalarını sağladı. Rakiplerinizin takipçi sayısı her geçen gün artarken siz yerinizde sayıyorsanız demek ki yanlış yoldasınız. Peki bu yanlışlar nelerdir? En sık yapılan Facebook Sayfa Yönetimi hatalarını birlikte inceleyelim ve nasıl olması gerektiği hakkında fikir yürütelim.

Profil, Kapak ve Paylaşım Fotoğraflarının Yanlış Kullanılması

Özenmeden hemen internetten bulduğunuz resimleri profil ve kapak fotoğrafı olarak koymayın, kötü seçim markanızın imajına zarar verir. Profil ve kapak fotoğrafınız markanızın görünen ilk yüzüdür, gülümseyerek hoş geldiniz demek gibi bir şeydir. İlk izlenim her zaman için önemlidir 1 puan önde başlarsınız. Facebook paylaşılan fotoğrafların üzerindeki yazıların en fazla resmin %20’si kadar olmasını öneriyor.

Kapak Fotoğrafı: 851 x 315
Profil Fotoğrafı: ≥ 180 x 180
Profil Fotoğrafının Kapak Üzerinde Kapladığı Alan: 168 x 139
Öne Çıkan Görsel: 1200 x 717
Zaman Tüneli Paylaşım Görseli: 470 x 470
Facebook videosu: 1280 x 720
YouTube Videosu: 158 x 158
Uygulama ve Sekme Önizlemesi: 111 x 74
Haber Kaynağı Paylaşım Resmi: 1200 x 1200
Link Paylaşımı Resmi (Dikdörtgen): 1200 x 627
Link Paylaşımı Resmi (Kare): 600 x 600
Link Önizleme Resmi: Minimum 600 x 315

Reklam İçerikleri Paylaşırken Dikkatli Olunmalı

Reklam içerikleri Facebook kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konular arasında yer almaktadır. Konu para olunca haliyle sayfa yöneticileri hiç durmadan reklam içerikli paylaşım yapmaktan çekinmiyor. Artan şikayetler nedeni ile Facebook’un geliştirdiği algoritmaya göre reklam içeriklerini daha az gösteriyor. Bu nedenden dolayı Facebook hesap yönetiminde reklam içeriklerinden kaçınarak, özgün içerikler ile potansiyel müşterilere ulaşma yolu daha doğru olacaktır.

Profil ve Sayfa Bilgilerinin Eksiksiz Doldurulmalı

Sayfa yöneticileri sayfa bilgilerinin tamamını doldurmuyorlar. Sosyal medya yöneticilerin dikkat edeceği unsurlardan biri de budur. Safa bilgisi için Web site adresimizi yazdık oradan baksınlar demek yanlış bir düşüncedir. Eksik bilgileri bulunan profiller kullanıcılar tarafından olumsuz yani güvensiz bulunur. Bilgilerinizin tamamını girerek gerekli güveni verin. Bu sayede, hem arama motorlarından hem de Facebook’tan ulaşacağınız kişi sayısı da artar.

Paylaşım Sıklığına Dikkat Edin

Sayfanız dan çok fazla ya da çok az içerik paylaşımı yapmak doğru değildir. Facebook’ta yapılan önemli hatalardan birisi de paylaşım sayısını doğru planlayamamaktır. Genel olarak sık sık paylaşım yapmak daha iyidir şeklinde algı oluşur. Ancak paylaşım miktarını sahip olduğunuz kullanıcı kitlesinin tepkilerine göre kendiniz belirlemelisiniz. Paylaşımlarınız hem rakiplerinizin paylaşımları ile hem de kendi içlerinde yarışır haldedir. Bu yüzden paylaşım yaptıktan sonra en az 2-3 saat bekledikten sonra tekrar paylaşım yapılmalı. Paylaşımlarınızın açıklamalarına kullanıcıları yoruma teşvik edici yazılar yazın.

Hatalı İçerik Paylaşmak

Facebook tasarım gereği multimedyaya dayalı bir sistemdir. Fotoğraf ve Video paylaşmak için tasarlanmıştır. Uzun uzun makaleler paylaşmak Facebook için uygun değildir. Uzun makalelerinizi bloglarınızda yada Web siteleriniz de paylaşın, Facebook’taki içerikleriniz en fazla 3-4 satır olmalıdır. Eğer yazınız çok uzunsa link vererek sitenize yönlendirme yaparsınız. Görsellerle birlikte yapacağınız içerik paylaşımları %40 daha fazla etkileşim sağlar. Video ise bu oranı daha da artırır. Tabi ki doğru zamanlamada önemli.

Kullanıcıların Mesajlarına Özen Gösterilmeli

Takipçileriniz mesajlarının anında yanıtlanmasını isterler. Kimse beklemekten hoşlanmaz. Bu nedenle mesajlara ve yorumlara mümkün olduğunca en hızlı şekilde geri dönüş yapmaya özen gösterin. Yapılan araştırmalara göre, yorum yapanlar ve mesaj gönderenlerin %25’i en geç 1 saat içinde geri dönüş yapmanızı bekliyor. Yapılan yorumlara cevap vermeyen bir sosyal medya yönetici başarı elde edemeyeceği gibi markanın da değerini sarsmış olur.