Ücretsiz Stop Motion Tekniği ile Film Yapma Programı

Ücretsiz  Stop Motion Tekniği ile Film Yapma Programı

AnimatorDV Simple+ ile Adım adım film hazırlıyoruz. AnimatorDV Simple+, parça parça yapılmış amatör video çekimleriyle uzun metrajlı filmler yapabilmenizi sağlayabilen bir araçtır. AnimatorDV ile işlemek üzere görüntü kaynağı olarak şunları kullanabilirsiniz: Dijital sabit kameralar, Betacam SP/SDI, DV kaydediciler, Tarayıcılar, TWAIN aygıtları, WDM, VIVO grafik kartları gibi analog kaynaklar ve Web kameralar. AnimatorDV, görüntü yakalama yazılımı olarak en çok kullanılan araçlardan biri. Ünlü Stop Motion Pro uygulamasına oldukça benziyor, ancak birçok ek özellik içeriyor. Kullanımı çocuklar ya da yeni başlayanlar için çok kolay değil, çünkü profesyonel işlemler için karmaşık bir arabirime sahip. Ürünün PCnet okurlarına ücretsiz olarak verilen sürümü aşağıdaki özellikleri içeriyor:

DV ve analog video kaynağı, 5 seviye soğan kabuğu, Çerçeve ortalama, Zaman sapması, Projede çoklu seri, AVI kaydetme, RAM oynatıcıda önizleme, 16:9 maske ve önizleme, Çalışma alanı koruyucu

AnimatorDV ile ilk filmimizi çekelim

Filminizin kahraman olacak bir nesne bulun, örneğin bu bir oyuncak ya da model otomobil olabilir. Kameranızı bilgisayarınıza bağlayın, mümkünse TV’ye de görüntü çıkışı verin. Bağlantıları yaptıktan sonra AnimatorDV’yi çalıştırın. New Folder düğmesine basıp “denemeler” gibi bir isim vererek yeni bir klasör oluşturun. Ardından New Project düğmesini kullanarak “ilk filmim” gibi bir isimle yeni bir proje oluşturun. OK düğmesine basın

Ayarlar penceresi görüntülendiğinde görüntü yakalama aygıtını seçerek Set düğmesine basın. Görüntü yakalama aygıtı, USB kamera kullanıyorsanız kameranın kendisi, TV ya da Capture kartına bağlanan bir el kamerası kullanıyorsanız bu kart, VIVO yapısında bir ekran kartı kullanıyorsanız da bu ekran kartınızdır. Bir tek yakalama aygıtınız varsa bu zaten seçili olarak gelecektir. Video formatını seçin ve Frames Per Second Base değerini 15 yapın. DV cihazlar için dört çözünürlük seçeneği bulunuyor:

– Full (PAL: 720 x 576, NTSC: 720 x 480)
– Half (PAL: 360 x 288, NTSC: 360 x 240)
– Quarter (PAL: 180 x 144, NTSC: 180 x 120)
– DC (PAL: 88 x 72, NTSC: 88 x 60)

Analog kaynaklar için video girişini (genelde S-Video ya da Composite), video formatını (görüntü boyutu), Color Space/Compression ve FrameRate değerlerini seçebilirsiniz.

OK düğmesine basarak Setting diyalog kutusunu kapattığınızda standart arabirim karşınıza gelecektir.

AnimatorDV ilk seriyi kaydetmeye hazır. Klavyeden boşluk tuşuna basın. Bir onay kutusu görünecektir, Yes düğmesiyle yeni seri oluşturun.

Açılan “New Sequence” diyalog kutusuna “bölüm 1” gibi bir seri adı girip OK düğmesine basın.

Şimdi filminizin ilk bölümünü oluşturabilirsiniz. Klavyeden boşluk tuşuna bastığınızda ilk film karesi kaydedilecektir.

Filminize modellik yapan nesneyi istediğiniz şekilde biraz hareket ettirip boşluk tuşuna basarak ve bu işlemleri tekrar ederek yaklaşık 20 kare kadar görüntü alın. F12 tuşuna basarak hareket eden nesneleri görebilir ya da soğan kabuğu parametrelerini ayarlayabilirsiniz.

Kayıt işleminiz bittikten sonra Ctrl+L tuşlarına birlikte basarak Ram Player penceresini açın. Add Live Camera ve Audio Play seçeneklerindeki işaretleri kaldırın. Load düğmesine bastığınızda animasyonunuz oynatılacaktır. Stop ve Exit’e tıklayarak Ram Player penceresini kapatabilirsiniz.

AnimatorDV Simple+ İndirme Linki:
http://animatordv.com/download_free.php