Cep telefonlarının hayatımıza girdiği ilk günlerde telefon numaralarını kaydedebiliyor olmamız büyük bir nimetti bizler için. Zamanla bu rahatlığa alıştık, telefon numaralarını aklımızda tuttuğumuz günler gerilerde kaldı. Birçok teknoloji meraklısı, akıllı telefonlara ve cep bilgisayarlarına geçiş yaparak yalnızca telefon numaralarını değil, her yerden erişmeye ihtiyaç duyacakları sayısız bilgiyi yanlarında taşımaya başladı.
iPhone, Windows’a bağlandığında iTunes olmadan da kullanılabilecek birkaç seçenek sunuyor. Örneğin sisteminizde yüklü bulunan ofis uygulamalarında kullanılmak üzere iPhone’unuzdan resimlerinizi alabilirsiniz.
Bağlantıdan hemen sonra karşınıza gelen diyalog kutusundan Microsoft Word’ü seçmeniz durumunda yeni bir Word belgesi açılıyor ve ayrıca iPhone’unuzdaki resimleri görüntüleyen bir aktarma penceresi karşınıza çıkıyor.
Masaüstünüzde bulunan Bilgisayarım simgesine çift tıklayarak açtığınız bölümde iPhone’unuzu sisteme bağlı bir aygıt olarak görüyorsunuz. iPhone simgesine tıkladığınızdaysa telefonunuzla çekmiş olduğunuz resimlerin bulunduğu klasöre gidiyorsunuz.
iTunes, iPhone’unuzdaki tüm veriyi tek seferde bilgisayarınızla eşitlemenize olanak sunduğu gibi istediğiniz bölümleri ayrı ayrı eşitlemenize de imkan tanıyor. Örneğin yukarıdaki gibi resimlerinizin bulunduğu klasörden istediklerinizi seçebiliyorsunuz.
Eşitleme sırasında bir hata yapmanız ya da bağlantının kopması durumunda kullanılmak üzere, eşitlemeden önce iTunes iPhone’unuzdaki verilerin bir yedeğini alıyor. Bu aynı zamanda yaptığınız eşitlemeyi geri alabilme olanağı sağlıyor.
Eşitleme süreci bittiğinde iTunes’un durum ekranında yukarıdaki uyarı görüntüleniyor. Eşitlenmesi gereken verinin miktarına bağlı olarak saniyeler ya da dakikalar süren bu işlemin bittiğinden haberdar olmak için bu bölüme göz atabilirsiniz.