Cep telefonlarının yaygınlaşması ile artık herkesin üzerinde taşıdığı en az bir adet telefon bulunuyor. Bu telefonların birde yan etkileri var ki baktığınız zaman hayati önemi bulunuyor. Birçok kişinin aklına cep telefonlarının yaydığı radyasyon gelse de içindeki batarya adeta bir bomba gibi, akıllı cep telefonlarının yaygınlaşması ve sürekli olarak daha iyi bir donanıma ihtiyaç duyması fiyatlarını da giderek katlıyor. Durum böyle olunca bir çok tüketicide Çin’den ithal edilen ucuz ürünlere yöneliyor. Bu ürünlerin bir kısmı da kopya yani taklit ürünlerden oluşuyor. Fiyatı daha ucuza mal edebilmek için donanımın yanı sıra batarya kalitesinden de ödün veriliyor.
Satın aldığınız ürünün teknik bir arızası yoksa, çünkü teknik arızaya sizin yapabileceğiniz bir şey yok, bu durumda kullanıcı hatasına mahal vermemek gerekir.
Olası bir patlama ihtimaline karşı telefonunuzu göğüs çevresinde tutmayın. Mesela yaka cebinizde taşımayın.
Yeni nesil telefonları gece şarja takabilirsiniz. Telefonunuz tamamen şarj olduğunda şarj etme işlemini otomatik olarak kesiyor. Hatta şarj cihazınızın ucunda bir telefon takılı değilse elektrik almıyor.
Orijinal olmayan kopya şarj aletlerini kullanmayınız.
Telefonunuzu şarjdayken kullanmayınız. Hatta şarja takılıyken kendinizden uzak bir noktada olsun.
Sıcak ortamlarda telefonunuzu şarja takmayın. Bunun sebebi telefonunuz şarj edilirken zaten ısınır, sıcak ortam ile birlikte istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.
Telefonu mümkünse yetkili serviste tamir ettirin. Telefon hakkında çok bilgisi olmayan bir tamirci görünürde telefonu tamir etse de uzun vadede sıkıntıya neden olabilir.
Araç şarj aletlerini kullanmamaya çalışın. Bu hem bataryaya hem de telefona zarar veren bir durumdur.
Power Bank’lar ile dolum yapıyorsanız telefonunuzun modeli le uyumlu olup olmadığından emin olunuz. Eğer mümkünse yapmayınız.