İnsan oğlunun merak ettiği konulardan biride uzayda yaşam olup olmadığıdır. Bilim adamları, Satürn gezegeninin en büyük uydusu olan Titan’da yaşam olabileceğine dair kanıt bulduklarını açıkladılar. Bazı basit yaşam formlarının gezegenin atmosferini soluyup, yüzeyindeki maddelerle beslendiklerine dair izler bulundu.
Nasa’nın Cassini uydusunun gönderdiği verileri analiz eden bilim adamları, Titan’ın yüzeyinin dağlar, göller ve ırmaklarla dolu olduğunu, Güneş Sisteminde Dünya’ya en çok benzeyen gezegenin Titan olduğunu söylüyorlar.
Kimi organik bileşenler, daha önce Titan’da tespit edilmişlerdi. Ancak Titan’ı kaplayan sıvının su değil de metan olması yüzünden, araştırmacılar metan temelli yaşam olabileceğini düşünmüyorlardı.
Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan, Titan’ın atmosferinde alçalan hidrojen gazının, gizemli bir şekilde yüzeyde yok olmasının, bu gazın Titan’da yaşayan canlılar tarafından tüketilmesi anlamına geldiği düşünülüyor.
Gezegendeki kimi kimyasalların güneşle etkileşime girmelerinin ardından atmosfere asetilen olarak karışması gerekirken, bunun da olmaması, yiyecek olarak tüketildiği şeklinde yorumlanıyor.
Böylece, metan temelli yaşam için gereken iki önemli kaynağın var olduğunu düşünen bilim adamları, Titan’da yaşamın varlığının önemli bir ihtimal olduğunu vurgularken, bunun tahmin edilemeyen bir sebepten kaynaklanabileceğini de belirtiyorlar.