Yapay Zeka Destekli Metin Okuma Nasıl Kullanılır

Yapay Zeka Destekli Metin Okuma Nasıl Kullanılır

AI destekli ses teknolojisi nedir ve nasıl çalışır? Yapay zeka ses platformu sayesinde en gerçekçi konuşmaları oluşturabileceksiniz. Size tanıtacağımız bu platformda metin okuma (text-to-speech) hizmetleri sunarak metinleri doğal ve duygusal olarak zengin seslere dönüştürebilirsiniz. Bu özellik, kitaplardan makalelere, blog yazılarından haber içeriklerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabiliyor. Yayıncılar ve içerik oluşturucular için oldukça kullanışlı bir platformdur. Sesli kitaplar üretebilir projelerinizi seslendirebilirsiniz.

AI Ses Klonlama Nedir ve Hangi Alanlarda Kullanılır?

Platformumuzun ismi ElevenLabs, bu platform yüksek kaliteli yapay zeka (AI) ses sentezi ve ses klonlama çözümleri sunuyor. Kullanıcılar, yaş, aksan ve ses ayarlarını kişiselleştirebilir ve 29 farklı dilde konuşmalar oluşturabilirsiniz. Ses tasarımı aracı ile tamamen yeni AI sesleri yaratmak veya mevcut seslerin dijital kopyalarını üretmek mümkün. Ayrıca, ElevenLabs’ın sunduğu “Projeler” aracı, yayıncılar ve bağımsız yazarlar gibi içerik oluşturuculara, AI tarafından oluşturulan sesli içerik üzerinde geniş kontrol sağlar. Bu araç, dinamik ve uzun formda konuşma içeriği oluşturmayı kolaylaştırır. “AI Dubbing” aracı ile videolar, orijinal konuşmacının sesi korunarak herhangi bir dile dublaj yapılabilir.

ElevenLabs ayrıca güvenlik ve gizliliğe büyük önem verir, SOC2 ve GDPR uyumluluğu ile veri güvenliğini sağlar. AI Speech Classifier aracı ile ses örneklerinin AI tarafından üretilip üretilmediği tespit edilebilir.

Metin Okuma Teknolojisi Nasıl Kullanılır?

İlk olarak https://elevenlabs.io web sitesine giriş yapıyorsunuz. Try For Free butonuna tıklayıp üyelik adımını hemen tamamlayın. Sistem sizden sadece mail ve şifre istiyor. Giriş yapıp anasayfaya giriş yapın.

Daha sonra yapacağımız ilk iş kendimize bir ses beğeniyoruz. Sol menüden Voices -> Library sekmelerine tıklayın. Burda bir çok ses karşınıza çıkacaktır. Sample butonuna tıklayıp sesleri dinleyebilirsiniz. Üst bölümdeki kategorilerden filtreleme yapıp seslendirme sanatçınızı yapacağınız işe göre daha kolay seçebilirsiniz. Beğendiğimiz sesi Add to VoiceLab sekmesine tıklayarak listemize alıyoruz.

Şimdi sıra geldi metnimizi beğendiğimiz sanatçıya seslendirmeye, yine sol menüden Speech sekmesine tıklayıp TEXT TO SPEECH bölümüne metnimizi yapıştırıyoruz. Sol alttan sanatçımızı seçip Generate speech butonuna tıklayarak sesimizin hazır olmasını sağlıyoruz.

Elinizdeki bir sesi kullanarak sisteme seslendirme yapabiliyorsunuz. SPEECH TO SPEECH sekmesini deneyebilirsiniz. Sistem size ilk üyelikte 10000 kelimeye kadar ücretsiz kullanım hakkı veriyor. Bitince farklı bir maille younuza devam edebilir ya da ücret ödeyerek hesabınızı yükseltebilirsiniz.