İnternet Sitelerindeki Formları Otomatik Hızlı Şekilde Doldurma

İnternet Sitelerindeki Formları Otomatik Hızlı Şekilde Doldurma

İnternet sitelerinde karşınıza çıkan formları otomatik olarak sadece bir tıklama ile doldurun. Formlar nasıl bir tık ile doldurulur. İnternet sitelerindeki kayıt işlemlerinde her defasında adınızı, soyadınızı, e-posta adresinizi ve diğer kişisel bilgilerinizi girmekten sıkıldınız mı? Bu yazımızda çevrimiçi formları nasıl hızlı şekilde doldurabileceğinize değineceğiz. İnternet tarayıcılarınıza otomatik olarak eklenen ekler ve uzantılarla şifreleriniz ve bilgileriniz kayıt altına alınır ve doldurulması gereken yerlerde otomatik olarak doldurulur.

Formları Tek Tıklamayla Otomatik Doldurma

Google Chrome web tarayıcısında çevrimiçi formları doldurduğunuzda yazılım isim, adres, e-posta adresi, telefon numarası gibi bilgileri ilerleyen dönemlerde tekrar ihtiyaç olabileceği gerekçesiyle otomatik olarak kaydediyor. Web tarayıcısının otomatik doldurma özelliğini kullanmak için isminizi veya adresini basitçe girmeye başlayın, web tarayıcının depoladığı eşleşen bilgi ortaya çıkan kutucukta otomatik olarak belirecektir. Beliren girdi sizin yazmak istediğinizle aynı ise farenin sol tuşunu kullanarak kutucuğun doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Google Chrome’da web formlarının otomatik olarak doldurulmasını özelliğini devre dışı bırakmak istiyorsanız tarayıcı ayarlarına erişin ve alt kısımda yer alan “Gelişmiş ayarları görüntüle” seçeneğine tıklayın. Sayfada aşağı doğru bir miktar kaydırma yaptıktan sonra “Web formlarını tek bir tıklamayla doldurmak için Otomatik Doldur özelliğini etkinleştir” kutucuğundaki işaretlemeyi kaldırın. Burada yer alan “Web şifrelerimi kaydetmeyi öner” seçeneği de internet sitelerinde otomatik oturum açabilmeniz adına yararlı olacaktır.

Mozilla Firefox da çevrimiçi formlara girdiğiniz bilgileri hatırlayabiliyor fakat bu özellik ancak daha sonra kutucularını doldurduğunuz spesifik sayfada tekrar çalışabiliyor, yani Chrome’daki dahili özellik kadar kullanıcılara yardımcı olan niteliğe sahip değil. Ancak belirli web sitelerinde sürekli giriş yapmak durumundaysanız bu özellik sizin için kullanışlı olabilir. Bu özellikten faydalanabilmek için formdaki boş kutucuğa tıklayın, daha önce girdiğiniz bilgi açılır menüde belirecektir, üzerine tıklayarak kutucuğun otomatik doldurulmasını sağlayabilirsiniz.

Bilgilerinizi Güvenli Şekilde Depolayın

Firefox ve Chrome’un dahili otomatik doldurma seçenekleri bilgileri hızlı şekilde dordurma açısından kullanışlı fakat yeterince güvenli değil. Dashlane (www.dashlane.com) yazılımıyla pasaport ve ehliyet gibi daha fazla kişisel verinizi de şifreleyebilirsiniz. Yazılımı Internet Explorer, Safari, Firefox ve Chrome ile kullanabiliyorsunuz, programın yanı sıra tarayıcınıza da eklenti kuruluyor. Dashlane’in “Autofill” sekmesinde çok sayıda kategori içeren kişisel bilgiler bölümü mevcut. Buraya eklediğiniz verileri çevrimiçi formlarda tek tıklama ile kullanabileceksiniz. Dashlane uygulamasının doldurabileceği bir kutucuk olduğunda bu kutucuğun sonunda mavi bir impala simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayıp programa girdiğiniz detaylardan seçiminizi yapın. Dashlane varsayılan kişisel bilgilerinizi kullanarak kutucuğu otomatik olarak dolduracaktır. Eğer alternatif adres veya telefon numarası kullanmanız gerekiyorsa simgeye basitçe tıklayın Dashlane’e kaydettiğiniz diğer veriyi seçin.

Parola Yöneticisi Kullanın

Bir diğer harika parola yöneticisi de LastPass (lastpass.com). Birçok farklı web tarayıcısıyla uyumlu şekilde çalışabilen programı bilgisayarınıza indirip kurun ve ilgili eklentilerin yüklenmesine onay verin. Verileriniz bulut depolama alanında güvenli şekilde saklanacak. LastPass hesabınızı kullanarak kişisel bilgilerinize her yerden erişebilecek ve yönetebileceksiniz. Birden fazla sisteminiz varsa ücretsiz şekilde eşitleme de yapabiliyorsunuz.