İnternet Sayfası 404 ve 503 Hata Mesajları Nedir

İnternet Sayfası 404 ve 503 Hata Mesajları Nedir

İnternet sayfası 404, 404 Hatası ve Çözümü, 503 Hatası Nedir, 500 hatası ve çözümü, 408 hatası nasıl düzeltilir? 403 hatası, 501 hatası, 505 hatası ve çözümü, intenret sayfası HTTP hataları. Web sitelerinde gezinirken bu hata kodları karşımıza çıkar. Peki bu hata kodları ne anlama geliyor? Bu sorunlar kullandığımız cihazlamı alakalı yoksa Web sitesinde mi bir problem var? İşte bu sorulara cevaplar vereceğiz. Bunun için bazı web sitelerinde de destek alacağız. Böylece kesin sonuca ulaşacağız. İşte İnternet tarayıcıların verdiği hata kodlarının anlamları ve çözüm yolları…

404 Hatası Nedir

Her internet kullanıcısının belirli zamanlarda mutlaka karşılaştığı 404 hatası “Page Not Found” (Sayfa bulunamadı) alt metniyle birlikte geliyor. 404 hatası bilgisayarın kullanıcının erişmek istediği internet sitesinin barındırıldığı sunucuya eriştiğini fakat ilgili sayfanın bulunamadığını ifade ediyor. İlk olarak internet sitesi adresini doğru girdiğinizden emin olmalısınız. Çoğu durumda internet sitesi modifiye edilmiş veya sayfa taşınmış olacaktır.

503 Hatası Nedir

Benzer bir hata kodu olan 503 de “Page unavailable” alt metniyle yansıtılıyor ve ilgili web sayfasının kullanılabilir durumda olmadığını ifade ediyor. Bazı geliştiriciler 404 ve 503 sayfalarına özel grafikler ve görseller dahil etmeyi tercih ediyor. Örneğin Flickr’ın Fail Panda’sı servisin trafiği en üst seviyeye ulaştığında ve Flickr yüklenemediğinde beliriyor.

404 hata sayfalarında oldukça ilginç ve yaratıcı çalışmalarla da karşılaşabiliyoruz. Arama motorlarında “best 404 error pages” şeklinde arama yaparak veya www.404notfound.fr sitesine erişerek zekice hazırlanmış 404 sayfa tasarımlarını görebilir ve favori tasarımlarınıza oy verebilirsiniz.

Diğer İnternet Tarayıcısı Hataları

Web tarayıcılarında karşılaşılan birçok hata için yapılabilecek bir şey yok. 500 kodlu hata web sayfasında dahili bir sorunun olduğunu işaret ediyor. 408 hatasından işlem tamamlanamadan eylemin zaman aşımına uğradığı anlaşılıyor. 403 hatası bilgisayar ilgili web sayfasına erişim için istek gönderip de sayfanın görüntülenmesi için gereken iznin sağlanamadığı durumlarda ortaya çıkıyor.

501 ve 505 hata mesajları web tarayıcının web sayfasındaki Flash video veya Java plugin gibi elementlerle başa çıkamaması durumunda veriliyor. Bu durumda Adobe Flash Player ve Java’nın son sürümlerinin indirip yüklenmesi tavsiye edilmekte. Aynı zamanda kullanmakta olduğunuz internet tarayıcısını da güncelleyebilirsiniz. Internet Explorer’da güncelliğini kaybetmiş HTTP 1.1 ayarlarını devre dışı bırakmak da faydalı olabilir. Bunun için İnternet Seçenekleri’ne gidin, “Gelişmiş” sekmesini görüntüleyin, “HTTP 1.1 Ayarlarına kaydırma yapın ve listelenen iki seçenekteki onaylamaları kaldırıp “Uygula” seçeneği ile işlemi tamamlayın. Eğer sorunsuz çalışması gerektiğini düşündüğünüz bir internet sitesine erişmekte sıkıntı yaşıyorsanız www.downforeveryoneorjustme.com web sitesine gidin. Buradan ilgili web sitesine erişim sorununun kendi bağlantınızdan mı yoksa site sunucularından mı kaynaklandığını öğrenebilirsiniz.