Web sitenizin arama motorlarındaki sıralamanızda çok büyük pay sahibidirler desek yanlış olmaz. Web sitenize gelen botlar sitenizi tarar Title Keywords ve Description yazılı olan bilgilerle web sitenizin başlık ve içerik ile ilgili bilgi sahibi olur ve aramalardaki sıralamanız değişir. Yazılarınız arama motorlarında arşivleneceksinizdir.
Özellikle arama motorlarında bu 3 etken sayesinde arama motorlarında sıralamanız değişecektir.
Keywords ve description alanlarını mutlaka doldurulmalıdır. Günümüzde çoğu site artık hazır sistemler kullanmaktalar PORTAL-BLOG-FORUM şeklinde WordPress, Joomla, SMF, Vbulletin, Drupal gibi sistemleri kullanmaktadırlar. Bu sistemlerin hiçbirinde KEYWORDS ve DESCRIPTION alanları boştur. Sizin bu alanları sitenizin içeriğine göre doldurarak arama motorlarına uygun hale getirmelisiniz.
Bunlar arama motorlarında sizi bir arşiv gibi görmesini sağlamaktadır. Eğer doğru tanımlanmış keywords ve description alanlarınız var ise google gibi diğer arama motorları da bu bölümleri arşiv olarak tutacaktır.
Title Nedir?
Title web sitenizin başlığıdır. Örneği bizim web sitemizin başlığı “Teknoloji Dünyası” www.dijitalteknoloji.net adresini sık kullananlara kayıt ettiğinizde bu başlığı görürsünüz. İçerik ve başlığınızın uyumlu olmasına dikkat edin.
Keywords Meta Tag Nedir?
Arama motorları sayfanızın içeriği ile bağıntılı kelimeleri yazmanızı bekler ve bunları max 15-20 kelimeye kadar desteklemektedir. Asla ve asla içeriğinde aynı kelimeleri tekrar tekrar yinelemeyiniz. Spam içeriğe girebileceği için sizi engellemelerine ve alt sıralara düşmenize sebep olabilir.
Kelimeleri “,” “virgül” ile ayırarak yazmanız gerekmektedir. Örneğin bir kişi “İntel Core 2 duo” arattığını farz edersek sayfanızdaki KEYWORDS alanında “intel,core,intel core, intel core 2, intel core 2 duo” alanlar tanımlamanız sizin için daha elverişli olacaktır.
Description Meta Nedir?
Bu alanın Türkçe karşılığı olarak sitenizin özeti diyebiliriz. Yani bu alanda sayfa içeriğinizin kısa bir tanıtımını, özetini yapabilirsiniz. Buda arama motorlarında oluşabilecek arşivlere etkisi olmaktadır.
Bu alan içerisinde max 25-30 kelime kullanabilirsiniz.
Sayfanızın içeriğini düşününki 150kb bir sayfa ve arama motorları cache (önbellek) alma olasılığı çok düşmektedir. Bunun yerine bu description alanına hemen erişilebilinecek kısa bir özet yazabilirsiniz.